Aktualitások a rendészeti vezetőképzésben és -kiválasztásban - Pankár, Tibor (Magyar Rendészet, 2014)
A 20. század végétől a felgyorsult társadalmi, gazdasági és technológiai változások hatásaként a mai kor vezetőjének egyre kevesebb erőforrással kell egyre több feladatot megoldania, felelősségteljes döntéseket hoznia. Ez a tendencia jellemző a rendvédelem területére is, s ezáltal egyre hangsúlyosabbá válik a rendészeti vezetők felkészítésének folyamata, annak minősége. Jelen tanulmányban bemutatom a rendészeti vezetőképzés jelenlegi helyzetét Magyarországon, kitérve a jogi szabályzókra és a vezetőképzési rendszer működésére is.