A biztosítási szerződések egyes aktuális kérdései - Hargitai, Vera (Magyar Rendészet, 2014)
A biztosítási szerződés a szerződések körében különleges helyet foglal el. A szerző bemutatja a biztosítási szerződés kialakulásának okait, és szól a biztosítási szerződés lényegi elemeiről: a kockázati elemről és a veszélyközösség fogalmáról. A tanulmány elemzi az együttbiztosítás fogalmát, s bemutatásra kerül a csoportos biztosítás polgári jogi fogalma, a csoportos biztosítás jogi sajátosságai, a csoport kapcsán a szerződő fél jogosítványai és kötelezettségei. Végül a tanulmány kitér az egészségbiztosításra vonatkozó tételes jogi rendelkezésekre, bemutatja azok fő szabályait, rámutat az egészségbiztosítás más biztosításoktól eltérő sajátosságaira és az egészségbiztosításban rejlő öngondoskodási lehetőségekre.