A bizonyítékok kezelése. Az igazságügyi informatikai szakértő a büntetőeljárásban - Máté, István Zsolt (Magyar Rendészet, 2014)
Az emberi tevékenység digitális nyomaival lépten-nyomon találkozhatunk a mindennapi életben. Ezek a nyomok a büntetőeljárásban dolgozó igazságügyi informatikai szakértő számára bizonyítékok – legtöbbször digitális bizonyítékok – lesznek. A bizonyítékok kezelése a felkutatás, összegyűjtés, megőrzés és bemutatás ideje alatt jelentősen befolyásolja a felhasználás sikerességét. Az írásban bemutatásra kerülnek a digitális bizonyítékok kezelésének legfontosabb követelményei és módszerei, valamint a hazai gyakorlatban jelentkező problémák egyaránt.