Fizikai biztonsági kontrollok tervezésének és alkalmazásának gyakorlata az ISO/IEC 27001 szabvány elvárásainak tükrében - Tiszolczi, Balázs Gergely (Magyar Rendészet, 2019)
Az információ és az információs rendszerek megfelelő védelme körültekintő tervezést és számos kontroll implementálását igényli a vállalkozások részéről, amelynek sok esetben valamely információbiztonsági keretrendszer, legtöbbször az ISO/IEC 27001 nemzetközi szabvány bevezetésével tesznek eleget. A szabvány rendelkezései közt hangsúlyosan foglalkozik többek közt az információs rendszerek fizikai védelmének kialakításával. Jelen tanulmány olyan tervezési, üzemeltetési megfontolásokat tárgyal, amely segíthet, hogy a felelős szakemberek a szabvány elvárásainak megfelelő fizikai biztonsági rendszereket hozzanak létre.