A védelmi bizottságok működése, jogszabályi háttere veszélyhelyzet idején - Polgár, Miklós (Magyar Rendészet, 2014)
A védelmi bizottságok új szabályok szerinti fő céljait szeretném bemutatni értekezésemben. Két fő célról beszélhetünk. Az egyik a felkészülés katasztrófákra, veszélyhelyzetekre, a másik pedig a kialakult helyzetbe történő beavatkozásban, az életfeltételek biztosításában és a károk felszámolásában manifesztálódik. Az ismertetett nézőpont szerint csoportosítható a védelmi bizottságok hatásköre. Tanulmányomban igyekszem bemutatni a védelmi bizottságok felépítését, működését és jogszabályi hátterét, dolgozatom végén pedig megkísérelek rávilágítani a védelmi bizottságokkal kapcsolatos problémákra is.