Kriminalisztikai valószínűségi becslés Bayes-hálókkal - Orbán, József (Magyar Rendészet, 2014)
A valószínűségi problémamegközelítés egyre szélesebb körben terjed a kriminalisztika elméletében. A Bayes-tétel komplex formában jelenik meg a Bayes-hálók alkalmazásakor, amely már bonyolultabb tények, sok bizonytalanság együttes kezelésére is képes, ezért gyakorlati kriminalisztikai létjogosultsága megalapozottan nem kérdőjelezhető meg. A tanulmány a szakirodalmi példák mellett egy saját korábbi, fiktív eseten keresztül mutatja be a Bayes-háló gyakorlatra kivetíthető használatát.