Az új közszolgálati életpálya az átjárhatóság szemszögéből - Petró, Csilla (Magyar Rendészet, 2014)
Az átjárhatóság kérdése visszavezethető az egységes közszolgálati szabályozás mellett és ellen szóló érveléshez. Több évtizede folyik a vita arról, hogy a közszolgálat jogállásait egységes szabályozás alá kellene vonni, mellette és ellene is szólnak meggyőző érvek. A racionális munkaerő-gazdálkodás megteremtése érdekében a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program (11.0) célul tűzte ki a közigazgatási, rendvédelmi, honvédelmi életpályák közös fejlesztését, egymáshoz közelítését. A tanulmányban azt vizsgáljuk meg, hogy az elmúlt néhány év során az átjárhatóság és mobilizáció érdekében milyen intézkedések valósultak meg az életpályákat érintően, és hogy a munka folytatásaként milyen lehetőségek kínálkoznak a közeljövőben.