A természetkárosító falopások (fakivágások) jellemzői, területi és időbeli jellegzetességei - Zachar, Zalán (Magyar Rendészet, 2015)
A tanulmány szerzője kriminálstatisztikai adatok segítségével, bűnügyi fertőzöttségi térképekkel tárja fel a természetkárosító falopások, fakivágások elkövetésének területi és időbeli jellegzetességeit. Magyarország megyéinek összehasonlító vizsgálatával rávilágít azokra a földrajzi-társadalmi tényezőkre, amelyek közvetlenül befolyásolhatják e bűncselekménytípus előfordulását, illetve fokozhatják a bűnalkalmak lehetőségét.