A katasztrófavédelmi szervezet hatáskörének vízügyi hatósági feladatokkal történő bővítési lehetőségei - Polgár, Miklós (Magyar Rendészet, 2015)
A katasztrófavédelmi szervezetek 2014. szeptember 10-én átvették a vízügyi hatósági hatáskört a jogelőd hatóságoktól. A katasztrófavédelmi szervezet jelentős átalakulását okozta ezen változás, különösen a szervezet lehetőségeinek vonatkozásában. Az új rendszer nyújtotta potenciált szeretném bemutatni a SWOT-elemzés módszerével.