A leszakadó, szegregálódó térségek falvainak közbiztonsági helyzetképe - Bogárdi, Tünde (Magyar Rendészet, 2015)
Tanulmányom célja a dél-hevesi belső periféria községében 2014 nyarán végzett lakossági kérdőíves felmérés eredményei alapján a hátrányos helyzetű térségek közbiztonsági helyzetének ismertetése. A közbiztonság kiemelt fontosságát jelző problémapercepció felvázolását követően bemutatom a terepi helyszínen tapasztalt közbiztonsági helyzetképet, amely jellemző bűnelkövetői csoportokat és bűncselekménytípusokat tár fel. Ehhez kapcsolódóan foglalkozom a helyiek által kidolgozott válaszokkal, túlélési stratégiákkal is.