Brutális fizika másképp: Fizikusok az igazság nyomában - Fülöp, Péter (Magyar Rendészet, 2019)
A különböző bűncselekmények, balesetek során lejátszódó fizikai folyamatok kvalitatív és kvantitatív leírása igazságügyi fizikus szakértő feladata. A leggyakrabban előforduló ügyek fizikai szempontból jól csoportosíthatók. A hajítások és a deformációk fizikáján keresztül az olvasó átfogó képet kaphat a gyakorlatban alkalmazott módszerekről. A tanulmányban kitérek néhány fogalom, mennyiség rövid magyarázatára is, melyek a jelenségek megértését segítik.