Concha Győző, a rendészet jeles tudósa - Sallai, János (Magyar Rendészet, 2015)
A magyar rendészettudomány etablációjához az elmúlt másfélszáz évben nagyon sok jeles jogtudós járult hozzá. Ezek közül is kiemelkedik Concha Győző, aki akadémiai székfoglalóját „A rendőrség természete és állása szabad államban” címmel 1901-ben tartotta meg. Fő művében, a „Politika” II. kötetében (1905) is jelentős teret adott a rendészetről, rendőrségről, rendészeti szükségállapotról szóló gondolatainak, melyek a mai napig hatással vannak a rendészetelmélet kutatóira, oktatóira.