Munkásőrség, „rendkívüli események”, (i)gazságszolgáltatás - Kiss, Dávid (Magyar Rendészet, 2015)
Az 1956-os forradalom leverését követően a hivatásos fegyveres szervek mellett szükség volt egy tartalék erőre, amelyre a hatalom minden körülmények között számíthatott. Így felállították a munkásőrséget. A testületnél — különösen a kezdeti időszakban, 1957-ben — jelentős problémát okozott a bűnesetek magas száma. A tanulmány ezek típusait és okait mutatja be.