Tomcsányi Móric rendészeti rendszere - Sallai, János (Magyar Rendészet, 2015)
Tomcsányi Móric a 20. század első felében meghatározó jogtudós (a közigazgatás és a rendészet jeles művelője), akadémikus volt. A Magyar közigazgatási és pénzügyi jog. Különös (szakigazgatási) rész című könyvében kiemelten foglalkozik a rendészettel, és véleményem szerint az általa megalkotott rendészeti rendszer ma is segítséget nyújt a rendészettudomány művelői számára.