Ansprüche an eine zeitgemäße Führung. Führungswissenschaftliche Merkmale und Ziele mit taktischer und strategischer Ausrichtung im Sinne wertebewusster Führung - Grommek, Clauss-Siegfried (Magyar Rendészet, 2015)
A tanulmány az „értékorientált” vagy „értéktudatos” vezetésnek nevezett tevékenységet ismerteti. Elemzi azokat a társadalmi változásokat, amelyek az elmúlt években következtek be, és a tudományos vezetői tevékenységgel szemben mind a technológiai, mind pedig a humán oldalról új követelményeket támasztottak. Értelmezi a vezetés taktikai és stratégiai szintjeit, összetevőit, majd elemzi a stratégiai menedzsment tartalmát. Megismerhetjük a német terminológiában „kooperatív vezetésnek” nevezett eljárás lényegét, összetevőit, követelményeit.