Külföldi határőrizeti anyagok megjelenése a Belügyi Szemle Tájékoztatójában (1964—1972) - Deák, József (Magyar Rendészet, 2016)
A hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején a magyar határőrizetben jelentős változások következtek be. Ekkor szedték fel az aknamezőt és kezdték el telepíteni az elektromos jelzőrendszert (EJR), továbbá a szervezet történetében jelentősnek számító mértékben, mintegy ezer fővel, csaknem 18 ezerre növelték a határőrség létszámát. A határőrizet korszerűsítéséhez minden bizonnyal hozzájárulhatott a német és a szocialista blokk országaiban megjelent, határőrizeti tapasztalatokat tartalmazó szakmai cikkek magyar nyelvű fordításainak közlése a Belügyi Szemle Tájékoztatójában.