„Pénzügyőrt keresünk… De milyen legyen?”: Az EU vámügyi kompetencia-keretrendszere - Magasvári, Adrienn (Magyar Rendészet, 2016)
A közigazgatási szervezetek igyekeznek egyre magasabb színvonalon ellátni a feladataikat, próbálnak megfelelni mind a kormányzati elvárásoknak, mind az ügyféligényeknek. Ennek érdekében kialakíthatnak megfelelő struktúrát, kidolgozhatnak stratégiát, a siker azon fog múlni, hogy a munkatárs, aki ezeket működtetni fogja, mennyire felkészült, milyen képességekkel rendelkezik, és mennyire elkötelezett. Tanulmányomban arra vállalkozom, hogy bemutassam, melyek az Európai Uniónak a vámhatóságok irányában megfogalmazott ajánlásai a vámügyi szakterületen foglalkoztatottak megfelelésével, alkalmasságával kapcsolatban.