Az új szabálysértési kódex bírósági gyakorlata - Fekecs, Beáta (Magyar Rendészet, 2016)
2012. április 15-én lépett hatályba Magyarországon az új szabálysértési törvény. A kódex gyakorlati alkalmazása során számos probléma adódott, amelyek maradéktalan kiküszöbölésére a törvény többszöri módosítása ellenére a mai napig nem került sor. Jelen tanulmány célja a törvény bírósági alkalmazása során gyakran felmerülő kérdések bemutatása, kiemelt figyelmet szentelve a büntető törvénykönyv rendelkezéseivel való inkonzisztenciára, a visszaeső elkövetőkkel szembeni eljárások során felmerülő aggályokra, illetve a bíróság elé állításos eljárások körében tapasztalt problémákra.