„Valamelyik betörő menjen a telefonhoz!”: A szervezett bűnözés fogalomtörténeti vázlata II. - Bezsenyi, Tamás (Magyar Rendészet, 2016)
Az alábbi tanulmány folytatása egy olyan kutatásnak, amely azt a problémát járja körül, hogy az elmúlt 100 évben miként konstruálódtak meg a különböző szövegvilágokban a szervezett bűnözés koncepciói, definíciói, vagy még inkább azt, hogy a különböző rendészeti szakemberek, bűnözők és értelmiségiek miként használták ezt a kifejezést. Más szóval a tanulmány fő kérdése az, hogyan jött létre a szervezett bűnözés mint definíció és leírható jelenség. Hogyan jött létre, és milyen metamorfózisokon keresztül, miként vált a modern nemzetállam egyik legfontosabb fenyegető veszélyévé.