Néhány kriminalisztikai szempontú gondolat az automata követés elméletéről és gyakorlatáról - Orbán, József (Magyar Rendészet, 2016)
A mindennapok néha ellenőrizetlenségbe átcsapó népvándorlása és terrorcselekményei új kriminalisztikai megközelítést igényelnek elméletben és gyakorlatban egyaránt. Jelen helyzetben a lehetséges elkövetők felismerése, és követésük hatékonyságának növelése lehet válasz a kihívásra. A tanulmány rövid összefoglalását adja az automatizált észlelés és követés meglévő lehetőségeinek, valamint jövőbeli fejlesztési irányainak. Áttekinti a szenzorcsoportokat, a számítógéppel megvalósított követési elveket és gyakorlatot, továbbá a használhatóságot javító szabályozási fejlesztési lehetőségeket.