Rendvédelmi szervek: integritás ante portas - Klotz, Péter (Magyar Rendészet, 2017)
A rendvédelmi szervek korrupció elleni küzdelmének középpontjában hosszú ideig a büntetőjogi megközelítés állt. Ebben fontos változást hozhat a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet nemrégiben hatályba lépett módosítása, amely a szervezeti integritás fejlesztését írja elő valamennyi költségvetési szerv számára. Jelen tanulmány azt vizsgálja, hogy hogyan kapcsolódhatnak össze a belső kontrollrendszer által előírt integritásmenedzsment-feladatok és a rendvédelmi szervek antikorrupciós törekvései.