Kényszerbetelepítés vagy a valódi dublini rendelet? - Nagy-Nádasdi, Anita Rozália (Magyar Rendészet, 2017)
A tagállamok és az EU-intézmények megosztott hatáskörébe tartozó Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjának egyik kulcsa a Dublin III rendelet átdolgozása. A jelenlegi rendelet bemutatása mellett ebben a cikkben az Európai Bizottság javaslatának kulcselemeit is megvizsgáljuk, és az Európai Parlament azokra adott válaszát, majd a 2016. évi népszavazás során elterjedt „kényszerbetelepítést” fogalmát is tisztázzuk.