Beszéd alapján történő személyazonosítás új kihívásai a kriminalisztikában - Fejes, Attila (Magyar Rendészet, 2018)
A beszéd alapján történő személyazonosítás módszertana jelentős mértékű változáson esett át az elmúlt több mint egy évtizedben a hangbiometria technológiájának megjelenésével. A biometrikus beszélőazonosítás megjelenése fontos mérföldkő volt a szakterület életében, egyben új kihívások sokasága társult hozzá. A hangbiometriai rendszerek számadatokat szolgáltatnak, amelyeket különböző szempontok szerint értékelni kell, továbbá biztosítani kell az egyes rendszerek egységes sztenderd szerinti összehasonlítását, validálását.