Közbiztonság és magánbiztonság Németországban: A biztonság szintjének mérése a WISIND indikátorrendszerrel - Németh, Ágota; Rottler, Violetta (Magyar Rendészet, 2025)
A tanulmány a németországi magánbiztonság rendszerének bemutatását követően azt vizsgálja, hogy a biztoság mérhető-e, és a mérésben a WISIND módszer mennyire hatékony. Kutatásunk során a nemzetközi, valamint a német szakirodalmat vettük górcső alá, és arra kerestük a választ, hogy a WISIND mint gazdaságbiztonsági indikátor hogyan alkalmazható a biztonság mérésében, valamint azt, hogy a biztonság mérése bűnügyi területen miképpen lehetséges. A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a társadalomban bekövetkező különféle események hatására egyre inkább felerősödik az állampolgárokban a biztonság utáni vágy, amelynek garantálása ma már a rendvédelmi szerveknek a magánbiztonsági iparral való szoros együttműködése nélkül nem lehetséges. A WISIND mint indikátor a társadalmi-gazdasági élet számos helyén, bűnügyi területen is alkalmazható módszer a biztonság mérésére.