Kitekintés Németország magánbiztonsági rendszerére - Fórizs, Sándor; Lippai, Zsolt (Magyar Rendészet, 2025)
A szerzők, tanulmányukban a honi magánbiztonsági szektor szabályozásával és működésével számos hasonlóságot mutató, attól azonban mégis eltérő jellemzőkkel rendelkező német biztonságipar tevékenységébe kalauzolják el az olvasót. Németország magánbiztonsági szektorának kereteit, minőségbiztosítási sajátosságait, statisztikai adatokat, képzési formáit és a tengeri biztonsággal kapcsolatos körülményeket elemezve kívánnak – a magyar biztonságipar működésére is hatással lévő – érdekes impulzusokat adni a sokak számára talán csak kevéssé ismert magánbiztonsági szektor feltérképezéséhez.