Látható barátból láthatatlan ellenség – A kényelem ára - Böcskei, Renáta; Tóth, Levente (Magyar Rendészet, 2024)
A rohamosan növekvő technikai és technológiai fejlődés következtében, valamint a digitális átalakulás és az információtechnológia terjedésével egyre népszerűbbé válnak az IoT- (Internet of Things) eszközök. Ezek ma már szinte mindenhol jelen vannak, elég csak az okosotthonokra, az önvezető autókra, az okos biztonságtechnikai eszközökre vagy épp az IoT-technológián alapuló gyártósorokra gondolni. Ma már az érték nemcsak anyagi formában létezik, és nemcsak a fizikai térben manifesztálódik, hanem létrejöhet és tárolódhat a kibertérben is. Már csak ezért is fontos tárgyalni és megismerni az eszközökkel kapcsolatos veszélyeket, amelyek megelőzésére ugyanúgy fel kell készülni mind a valós fizikai, mind pedig a kibertérben.