A rendészettudomány nemzetközi együttműködésének első jelentős állomása: A berlini rendőrtudomány hete - Sallai, János (Magyar Rendészet, 2025)
A 20. században felgyorsult ipari fejlődés és változó nemzetközi politikai helyzet, valamint a nemzetközi bűnözés növekedése új kihívások elé állította a rendőrséget. Az új kihívásokra válaszként született meg 1923-ban az Interpol, és vált gyakorlattá a nemzetközi rendészeti, rendőri együttműködés. Ebben a folyamatban jelentős szerepet játszott a német rendőrség, amely Sopotban, Karlsruhében és Berlinben egy nagyszabású nemzetközi kongresszus és kiállítás megszervezésére vállalkozott, és sikeresen le is bonyolította.