Olasz géppisztoly magyar kézben: – A 9 × 19 mm-es Beretta M12 géppisztoly a magyar rendőri terrorelhárító egységek fegyvertárában - Kiss, Dávid (Magyar Rendészet, 2024)
A Magyar Népköztársaság rendőri terrorelhárító képességének kiépülése különleges eszközöket igényelt. Ezek között is kiemelten fontos helyet foglaltak el a különféle lőfegyverek, közelebbről szemlélve az egyes- és sorozatlövésre alkalmas, kompakt géppisztolyok. Ez a keresleti igény találkozott a lehetőségekkel az 1980-as évek második felében, amikor a magyar titkosszolgálatok által lefoglalt, olasz eredetű, 9 × 19 mm-esParabellum lőszert tüzelő Beretta M12 géppisztolyok kerültek a magyar rendőri terrorelhárítók fegyvertárába.