A szabálysértési törvény első tíz éve konferencia tudományos előadásai dióhéjban: - - Skorka, Tamás; Buzás, Gábor (Magyar Rendészet, 2022)
A konferencia szervezőinek – az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek (ORFK RSZ) Igazgatásrendészeti Főosztálya és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar (NKE RTK) Igazgatásrendészeti és Nemzetközi Rendészeti Tanszéke – célja volt, hogy az évforduló kapcsán a jogalkalmazóknak – a rendőrség és a bíróság szakemberei –, az oktatóknak és a tudományos kutatóknak lehetőséget biztosítson az együtt gondolkodásra, a tapasztalatok bemutatására. A szervezők leszögezték, hogy egy ilyen szakmai konferencia amellett, hogy a szakterület végrehajtó szervei és a szaktanszék együttműködésének egyik meghatározó eleme, kiváló forrása az oktatásban hasznosítható ismereteknek is. A beszámoló az elhangzott előadásokat ismerteti – röviden.