Az emberölések számának radikális csökkenése Magyarországon - Sivadó, Máté (Magyar Rendészet, 2022)
Magyarországon a bűnügyi statisztikában rögzített bűncselekmények száma zavarba ejtően csökken. Az 1998-as csúcs óta az összbűnözési mutató kevesebb mint a harmadára zuhant. Ezen belül még kiugróbb az emberölések számának csökkenése, amely az ötödére esett vissza. Sokan gyanakodva szemlélik a statisztikai mutatókat, és a hatóság könyvelési módszereinek tudják be a kedvező számokat. Kutatásom során azt vizsgálom, mi állhat a radikális csökkenés hátterében.