Szakmai követelmények a rendészeti felsőoktatásban - Boda, József (Magyar Rendészet, 2021)
2019. augusztus 1-jétőlképviselem a Belügyminisztériumot (BM) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületében (NKE TT). Ebben a beosztásban tolmácsolom a belügyi vezetés szakmai elvárásait az NKE és Rendészettudományi Karának (RTK) vezetői, tanárai és diákjai felé. Ez a munka természetesen különböző formában és intenzitással folyt korábban is, a Rendőrtiszti Főiskola működése idején és az NKE RTK megalakulása után is. Az NKE RTK megalakulása utáni első belügyminiszteri oktatási-képzési értekezletre és a miniszteri ajánlások megfogalmazására 2012. október 26-án, a BM-benkerült sor, ahová az NKE Rektora, az RTK teljes oktatói kara meghívást kapott, és jelen voltak a BM, valamint a rendvédelmi szervek vezetői is. A feladatok és követelmények rövid és hosszú távon is meghatározták az RTK-n dolgozó munkatársak tevékenységét. Ezeket azután évente áttekintették és pontosították.