A magyar rendészeti felsőoktatás jelene és jövője - Christián, László; Hautzinger, Zoltán; Kovács, Gábor (Magyar Rendészet, 2021)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttével a Rendészettudományi Karon folytatott rendészeti képzések új dimenzióba kerültek, amelyek fejlődése folyamatos és jól nyomon követhető. A tanulmány röviden bemutatja a Karon végzett rendészeti felsőoktatás alap- és mesterképzési rendszerét, jelenlegi helyzetét, kilátásait, valamint felvillantja mindazokat a kezdeményezéseket is, amelyek átfogó jelleggel igyekeznek a rendészeti felsőoktatás számára új irányokat meghatározni.