A pénzügyőrök alkalmassági vizsgálati rendszerének fejlődéstörténete I.: – a kezdetektől az első testi és szellemi alkalmassági követelményrendszer kidolgozásáig - Hirdi, Henriett Éva (Magyar Rendészet, 2020)
A rendvédelmi szerveknek kiválasztási kritériumokat kell használniuk a felvételre jelentkezők alkalmasságának megítélése érdekében. A toborzásra és kiválasztásra vonatkozó kötelező előírásokat általában jogszabályokban határozzák meg. Ezeknél a szervezeteknél a felvételt megelőzően kötelező a jelentkezők egészségi alkalmasságának megítélése. Ebben a történelmi kéziratban a szerző megkísérli bemutatni a pénzügyőrök alkalmassági vizsgálati rendszerének legfontosabb kérdéseit a kezdetektől az első testi és szellemi alkalmassági követelményrendszer kidolgozásáig.