Rendőrség a korona vírus ellen - Skorka, Tamás (Magyar Rendészet, 2021)
A korona vírus okozta megbetegedések miatt kialakult világjárvány elérte Magyarországot is és a helyzet kezelése érdekében bevezetett intézkedések az egész országra nézve komoly következményekkel jártak. Tanulmányom a rendőrségre háruló feladatokat vizsgálja, ezen belül is főként az államhatáron bevezetett intézkedéseket ismerteti. A tanulmányhoz szorosan kapcsolódik másik írásom, amely a rendőrségen belül az igazgatásrendészeti szolgálati ág feladatait részletezi a veszélyhelyzet kapcsán bevezetett új szabálysértési tényállások ismertetése révén.