A rendőri munka megoldatlan pszichikai és erkölcsi problémái - Szabó, Csaba (Magyar Rendészet, 2014)
Jelen tanulmány a rendőrök munkájából és társadalmi kapcsolatrendszeréből eredő lelki, etikai, erkölcsi és pszichikai problémák kialakulásával, a pszichológia tudományterületének módszertani struktúráival, valamint a problémák kezelésének lternatív lehetőségeivel foglalkozik. A tanulmány választ keres arra, hogy a rendőri életpálya során milyen események láncolatai okozzák a rendőr személyiségében történő változásokat. A tanulmány kitér a már kialakult pszichés jellegű problémák kezelése során alkalmazható pszichológiai módszerek bemutatására, elemezve a módszerek hatékonyságát. A tanulmány megvizsgálja a rendőrségi lelkipásztori modell szervezeti hatékonyságát a rendőri munka társadalmi megítélése, valamint a rendőri hivatásból eredő lelki és erkölcsi – korrupciós – problémák kezelése szempontjából.