Okok és tények a rendőrségi korrupció tárgykörében - Molnár, Ildikó (Magyar Rendészet, 2014)
Az állampolgárok a korrupciót ma is gyakran párosítják a rendőrség intézményével. Egy általam készített felmérés során megállapítást nyert, hogy a korrupció megelőzése érdekében tehető intézkedések között szerepel a hivatás tekintélyének növelése, társadalmi igényként merül fel a szakma megbecsültségének helyreállítása. Kutatásom célja, hogy választ találjak arra a kérdésre, hogy miként növelhető a rendőrség társadalmi megbecsülése, milyen további intézkedések szükségesek ahhoz, hogy az állampolgárok rendőrökbe vetett bizalma pozitívabb eredményről adhasson számot a korrupció tekintetében.