A rendészeti bűnmegelőzés hatékony eszközei - Medve, Judit (Magyar Rendészet, 2014)
A hazai bűnmegelőzés megítélése ellentmondásokkal teli. A legtöbben szubjektív véleményeken alapuló, sokszor egyoldalú ítéleteket hangsúlyozó álláspontot képviselnek. A rendőrség közreműködése, koordinálása nélkül a bűnmegelőzés szinte észrevétlen lenne, és rövid időn belül mindenki érezné azokat a negatív hatásokat, amelyeket a rendőrség prevencióból való kilépése okozna. A rendőrségi megelőzés sarkalatos pontja az elkötelezett, jól felkészült szakemberek adekvát kommunikációja. Ez azt jelenti, hogy a megelőzés eszközei mindig a célközönség igényeihez és a konkrét körülményekhez kapcsolódnak.