A rendészeti korrupció és kezelésének szervezetrendszere - Gáspár, Miklós (Magyar Rendészet, 2014)
A tanulmány a rendészetben előforduló korrupció specialitását mutatja be annak egyéb válfajaihoz képest. A dolgozat célja a rendészeti szervek aktuális korrupciós trendjeinek megjelenítése mellett a hazai korrupció elleni szervezet- és eszközrendszer számbavétele, rövid történeti, fejlődési kitekintéssel, valamint a korrupció elleni nemzetközi szervezetek és nemzetközi jogi eszközrendszer Magyarországhoz köthető aspektusainak bemutatása.