Az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhelyről - Christián, László (Magyar Rendészet, 2014)
Az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely 2013 márciusában alakult az NKE Rendészettudományi Karán. A kutatóműhely küldetése több célt is szolgál. A folyamatos, rendszeres szakmai fórumok révén a párbeszéd állandóvá tétele, elmélet és gyakorlat közelítése, illetőleg kutatások ösztönzése, valamint hangsúlyosan előmozdítani a publikációs tevékenységet. Lényegre törően: a kutatóműhely deklarált célja a rendészettudomány rendszeres és igényes művelése, ezáltal a rendészet népszerűsítése.