A nyomozások új irányvonalai. A technikai jellegű bizonyítási módszerek dominanciája - Girhiny, Kornél (Magyar Rendészet, 2015)
Korunk nyomozásai során kollégáink naponta találkoznak olyan új típusú kihívásokkal, amelyeknek megoldása egyre sürgetőbbé válik. Ebből fakadóan bizonyos tendenciák nem kerülhetik el figyelmünket, ezekről a jelenségekről szeretnék néhány gondolatot megosztani az olvasókkal. Ezek egyike az a taktikai jellegű bizonyítással kapcsolatos tendencia, amely szerint ezen módszerek gyakran másodlagos szerepet kapnak a bizonyításban. A másik, ezzel szorosan összefüggő jelenség a technikai jellegű bizonyítási módszerek felértékelődése mind a nyomozásban, mind pedig a bizonyításban.