A Balaton Sound fesztivál bűnügyi-rendészeti szemmel - Király, Richárd (Magyar Rendészet, 2015)
Az idei és az elmúlt évi Balaton Sound fesztivál rendészeti szemléletű értékelésének háttere, hogy különbözőek voltak, mind a rendezvény méretét, mind a biztosításban részt vevő erőforrásokat tekintve. Az összegzés bemutatja a két év eltérő kriminális terheltségét, azok dinamikáját, hatását a környezetre, elsősorban az eseményt befogadó Zamárdi városára, továbbá a rendelkezésre álló és alkalmazott rendőri erők, valamint a civil rendezők, segítők jelenlétének, tevékenységének hatékonyságát, nem utolsó sorban azért, hogy a jövőre vonatkozóan is gondolkodni tudjunk mind a rendezvény látogatói, mind a városban üdülők nagyobb biztonsága érdekében.