A kriminalisztika és a rendészettudomány határterületei - Hautzinger, Zoltán (Magyar Rendészet, 2015)
Az alkalmazott tudományok jelentősége abban áll, hogy gyakorlati hasznosulásuk milyen társadalmilag fontos eredményekkel szolgál. Ez közös jellemzője a bűnügyi tudományok körébe tartozó kriminalisztikának, valamint a közigazgatási és büntetőjogi kérdésekre egyaránt érzékeny rendészettudománynak. Jelen tanulmány e két terület hasonló és különböző jegyeire keres példákat, és megállapítja, hogy mindkét diszciplína összetettsége miatt alkalmas arra, hogy más tudományterületekről származó eredményeket építsen be gyakorlatába, és szolgálja a közösségi érdekeket.