Droghelyzet: tiltás kontra legalizáció - Erdős, Ákos (Magyar Rendészet, 2015)
Folyton változó világunkban nagyon nehéz dolgunk van, ha az állandóságot akarjuk megtalálni. Napjainkat az élet minden területén az újdonság varázsa lengi körül. Minden új. Az életmód, a személyes kapcsolatok, a fiatalság, a szórakozás — és persze a fogyasztott tudatmódosító szerek. A drogok változatos világában ugyanakkor van egy kérdés, amely mégis állandóságot mutat. Tiltás vagy legalizáció? Vajon melyiket válasszuk? Tanulmányomban megpróbálom feltárni a két választásban rejlő lehetőségeket. Igyekszem mindezt úgy tenni, hogy a mű szövegezése és szóhasználata befogadható és könnyen feldolgozható legyen a témában kevésbé jártas személyek számára is.