„Metszéspontok” — rendészettudomány, bűnügyi tudományok, közigazgatás-tudomány és transzdiszciplinaritás - Kis, Norbert (Magyar Rendészet, 2015)
A rendészettudományt nem lehet a közigazgatás és a bűnügyi tudományok, különösen a jogtudomány tárgyától való merev elhatárolással definiálni. A rendészet a közbiztonság és a közrend fenntartásának állami eszközrendszerét, az állami kényszer feltételeit, ezek hatékonyságát és jogi kereteit vizsgálja. A rendészettudományt transzdiszciplináris módon, a közigazgatás- tudományra és a bűnügyi tudományokra nyitottan kell kezelni. A rendészeti kutatásokat legalább öt dimenzióba kell kiterjeszteni: a közpolitikai és szabályozási, a szervezeti és szervezési, a feladat- és eszközrendszer, az eljárásrend és erőforrások dimenzióiba. A rendészetelméletnek a közigazgatás büntetőhatalmát is kutatnia kell ahhoz, hogy teljes és komplex képet kapjunk a jogérvényesítést szolgáló állami kényszerről.