Magánbiztonsági képzés Berlinben - Fórizs, Sándor (Magyar Rendészet, 2015)
Berlinben a Jogi és Gazdasági Főiskola Rendőrségi és biztonsági menedzsment fakultásán 2011 óta folyik magánbiztonsági képzés. A publikáció ezen alap- és mesterszintű felkészítés főbb vonalait mutatja be. Ismerteti a felvétel szempontjait, a kar szervezetét és — a legújabb modulkézikönyv alapján — a tananyag felépítését. Az olvasó megismerheti a tantárgyak óra- és kreditarányait, a szakmai gyakorlatok szervezésének rendjét, valamint egyéb német rendészeti képzési sajátosságokat.