Szubjektív biztonságérzet — lakossági vélemény a közbiztonságról és a rendőrségről - Mátyás, Szabolcs (Magyar Rendészet, 2015)
A szerző 2010-ben hasonló kérdésekkel Debrecen területén már végzett kérdőíves felmérést. Jelen felmérés során is elsősorban a szubjektív biztonságérzetet és a latenciát vizsgálta, illetve az Európai Unió és öt regionális központ (Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Győr) esetében a közbiztonság összehasonlítása történt meg. A felmérés részben arra próbált választ keresni, hogy továbbra is megvannak-e a markáns területi különbségek Debrecen egyes településrészei között a fent említett kérdéskörök tekintetében. Másrészt pedig arra, hogy amennyiben bármelyik kérdéskör esetében változás következett be a 2010-es felméréshez képest, akkor ennek milyen okai lehetnek.