Interdiszciplináris kapcsolatok a rendészettudományok és az alkalmazott nyelvészet között – különös tekintettel a törvényszéki nyelvészetre - Tolnainé Kabók, Zsuzsanna (Magyar Rendészet, 2015)
A rendészettudomány szerteágazó tudományközi, interdiszciplináris kapcsolatrendszerrel rendelkezik a rendészettudomány és az alkalmazott nyelvészet viszonylatában is. A törvényszéki nyelvészet önálló tudományterületként segíti a bűnüldözési tevékenységet. Egészen bizonyos, hogy a jövőben Magyarországon is kulcsfontosságú lesz a törvényszéki nyelvészek szerepe a nyomozásban. Éppen ezért látszik elkerülhetetlennek a törvényszéki nyelvész szakértők hiánypótló és innovatív képzésének beindítása. A legmegfelelőbb intézmény ehhez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lehetne.