Áldozatok és igazságszolgáltatás - Barabás A., Tünde (Magyar Rendészet, 2015)
Az Áldozatok és igazságszolgáltatás című könyv az áldozattá válással, illetve az ahhoz kapcsolódó egyes kérdésekkel foglalkozik – mint a latencia, a félelem, a média hatása az állampolgárok biztonságérzetére, a sértettek igazságszolgáltatásban elfoglalt helye, szerepe és lehetőségei, valamint a resztoratív igazságszolgáltatás. A kilenc fejezetben az elmélet mellett számos kriminológiai és viktimológiai kutatás eredményeiről olvashatunk, amelyeknek jelentős része a szerző részvételével zajlott az Országos Kriminológiai Intézetben.