A Police Café hatása a rendőrség és a közösségek kapcsolatára 2. rész Interjúelemzés - Molnár, Katalin (Magyar Rendészet, 2019)
A Police Café módszer magyarországi története idén ötéves. Egyre többen kíváncsiak arra, van-e bármilyen hatása a rendezvényeknek a rendőrség és a közösségek kapcsolatára és ezen keresztül a közös helyi biztonságra. Hogy képet kapjak arról, hogyan gondolkodnak a Cafékról és azok hatásáról, maguk a résztvevők, 2017– 2018-ban 121 fős mintán kérdőíves módszerrel kérdeztem meg 27 magyarországi Police Café résztvevőinek véleményét. Baranya megye három, Bács-Kiskun megye kilenc városa, valamint Zugló nyolc rendőri körzete voltak a kutatás terepei. A kérdőíveket elemző tanulmány folytatása a most közreadott 2. rész, amely az ugyanezeken a területeken rendezett Police Cafékban aktívan közreműködő rendőrökkel és civil meghívottakkal készült 7 + 7 interjút dolgozza fel.