A rendőrség szerepe a légiközlekedés-védelemben - Géresi-Sándor, Zita (Magyar Rendészet, 2016)
A 21. században a repülésre a közlekedés egyik legtermészetesebb módjaként gondolunk. Köztudott, hogy jelenleg ez az utazás legbiztonságosabb alternatívája. A légi közlekedés és annak védelme azonban sokkal összetettebb kérdés, mint azt első pillanatban hinnénk. Ez a terület folyamatos változásnak van kitéve: akár a terrorizmus veszélyére, akár a technika fejlődésére vagy a jogszabályi környezetre gondolunk. Tanulmányomban szeretnék a légi közlekedés védelmének egy kis szeletére rávilágítani a rendőrség munkáján keresztül.